Modernizácia starších strojov najnovšími technológiami je účinným spôsobom, ako si udržať konkurencieschopnosť na súčasnom trhu. Retrofity môžu priniesť značné úspory nákladov a umožniť postupný prístup k iniciatívam Industry 4.0.

Retrofiting sa v posledných rokoch stáva čoraz bežnejším a existuje niekoľko dôvodov, prečo. Prvým z nich je, že investície do Industry 4 .0 sa často nerealizujú kvôli vysokým počiatočným nákladom s nimi spojenými - najmä ak ide o výmenu celých kusov alebo zariadení, a nie len o modernizáciu určitých aspektov, ako je napríklad funkčnosť softvéru.

Proces modernizácie môže viesť k výraznejšej transformácii.

Z toho všetkého vyplýva, že existuje mnoho faktorov, ktoré určujú, kedy a je vhodné a aký typ by sa mal realizovať.

Okrem toho môžete vykonať analýzu nákladov a prínosov a rozhodnúť, či je modernizácia najlepšou cestou.

Jeden príklad situácie, keď modernizácia nemusí byť najlepším nápadom.

Predstavte si výrobcu skla, ktorý chce zmerať počet spracovávaných materiálov s cieľom zlepšiť svoje hospodárske výsledky.

Investovanie času a peňazí do dodatočného vybavenia zariadenia snímačmi na sledovanie tejto metriky sa môže zdať ako správna vec.

Ak sa však zistí, že je jednoduchšie a ekonomickejšie zlepšiť výkonnosť monitorovaním podmienok prostredia, takáto modernizácia nie je najvhodnejšia.

Modernizácia je často ťažkopádna a náročná, keď je potrebné prekonať technologické prekážky. 

Ak máte starší stroj, ktorý beží na proprietárnom softvéri, a chcete z neho čerpať údaje, potom môže byť vybudovanie vlastného konektora viac problémov, ako stojí za to. Môžete to zmeniť tak, že sa zbavíte starých displejov, ktoré sú prístupné len cez obrazovky palubného rozhrania HMI, čo umožní jednoduchšie pripojenie v prípade spoločnosti Chinook, pretože namiesto toho používa cloudové úložisko!

Je dôležité vykonať analýzu nákladov a prínosov pred prijatím akýchkoľvek opatrení alebo veľkých rozhodnutí.

 

Facebook TwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinPinterest Pin It