Celosvetovo známa spoločnosť pre vývoj inovatívnych technológií založených na AI Carbon Robotics nedávno predstavila svojho nového automatizovaného robota, ktorý má pomôcť farmárom. Tento nový stroj je schopný ľahko odstrániť aj impozantné buriny, a tak zlepšiť rast plodín. Systém je vybavený modernými laserovými systémami, ktoré pomáhajú identifikovať problémové oblasti a nájsť burinu. AI podporuje efektívny autonómny vývoj a najpresnejší pohyb medzi radmi bez poškodenia rastlín.

Hlavnou vlastnosťou takýchto robotov je použitie tepelnej energie pomocou laseru, ktorý umožňuje zachovať celistvosť pôdy. Takéto schopnosti sa nemôže pochváliť žiadne iné autonómne vozidlo ako je toto. Inovatívne roboty spoločnosti umožňujú pracovníkom v poľnohospodárstve vyhnúť sa nadmernému použitiu chemikálií na ničenie buriny. Tiež výrazne znižujú čas a úsilie potrebné na odstránenie nepotrebnej buriny. Spoločne sa to prejaví na vyššej produktivite farmy, menšom odpade a vyššej efektivite a produktivite.

 Ultra sofistikované a pokročilé systémy používané pri vývoji robotov sú ideálne na zvýšenie produktivity v poľnohospodárskom sektore. Riaditeľ spoločnosti hovorí, že čoraz viac poľnohospodárov a dodávateľov produktov zavádza do svojich aktivít inovatívne technológie a roboty umelej inteligencie vrátane zjednodušenia pracovných procesov a maximalizácie ziskov. Hlavným poslaním spoločnosti Carbon Robotics v súčasnosti je vývoj systémov a inovatívnych metód na boj proti nežiaducim rastlinám vo veľkých záhonoch.

 Nákupom takýchto robotov získajú poľnohospodári mnoho výhod:

 Po prvé, môžu zlepšiť kvalitu a množstvo vypestovaných produktov. Roboty vybavené lasermi minimalizujú poškodenie, sú úplne neškodné a zachovávajú si všetky potrebné pôdne prvky. Vďaka týmto robotom tak budú môcť poľnohospodári vylúčiť použitie chemikálií pri výrobe potravín a zbierať vysoko kvalitné ekologické plodiny. Tento regeneračný prístup bude skvelou alternatívou k zastaraným spôsobom práce s inovatívnymi technológiami.

 Dochádza k znižovaniu nákladov. Vedenie bude schopné znížiť výplaty platov ďalším zamestnancom zaoberajúcim sa spracovaním polí. Šetria tiež peniaze za nákup herbicídov a iných chemických výrobkov na boj proti nežiaducim rasám. To šetrí peniaze a zdroje. Otázka mzdových nákladov je koniec koncov bolestivým miestom pre odvetvie poľnohospodárstva. Je to koniec koncov práve táto položka, ktorá zaberá najväčšie percento v stĺpci výdavkov ekonomiky (28,2%). Používanie robotov na zníženie týchto nákladov je teda neuveriteľnou výhodou.

 Zapojenie regeneračných metód. Chemikálie používané pri pestovaní plodín jednoducho ničia pôdu a spôsobujú zdravotné problémy. Používanie laserových robotov je skvelým nástrojom na riešenie problémov s ničením buriny. Všetky farmy tak budú môcť úplne opustiť používanie chemikálií pri pestovaní produktov.

 Začiatok ekologického poľnohospodárstva. Predtým bola ekonomická stránka problému organickej kontroly nežiaducich rastlín veľkým problémom pre farmy. Teraz môžu poľnohospodári pomocou automatizovaných technológií eliminovať chemikálie bez toho, aby obetovali výnosy a zisky. Teraz môžu výrobcovia s istotou tvrdiť, že ich výrobky sú absolútne ekologické.

 Tento systém je špeciálne navrhnutý pre riadkové plodiny od 200 do 10 tisíc hektárov. Jeden automatizovaný stroj bude schopný vytrhať 20 akrov denne.

 Od samého začiatku svojej činnosti spoločnosť od roku 2018 plodne spolupracuje s veľkými poľnohospodárskymi firmami a farmami. Spoločnosť vyvíja systémy, ktoré riešia problémy s ničením buriny. Spolupracujú s tradičnými a ekologickými poľnohospodármi. Roboty vyrobené spoločnosťou prechádzajú početnými testami na špeciálnych farmách na pestovanie zeleniny. Zamestnanci a manažéri spoločností môžu skontrolovať kvalitu svojej práce, vidieť všetky výhody a miesta na prácu. Stroje sú schopné pracovať na poliach s rôznymi druhmi zeleniny a plodín. To všetko je tiež dôsledne testované predtým, ako sa roboty predajú poľnohospodárom.

 Všetky predstavené modely robotov z roku 2021 sú už vypredané, ale každý môže teraz opustiť aplikácie na objednanie ďalšieho modelu, ktorý vyjde v roku 2022. Spoločnosť tiež umožňuje prenajímanie robotov poľnohospodárom na určité obdobie. To rozšíri rozsah použitia autonómnych technológií a urobí ich prístupnejšími pre malé odvetvia poľnohospodárskeho priemyslu.

 Spoločnosť sa tým nezastaví a naďalej vyvíja čoraz viac nových technológií, ktoré sú užitočné pre poľnohospodárov a pomáhajú dosiahnuť maximálnu efektivitu ich práce.

Facebook TwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinPinterest Pin It