Svetu sa predstavila inovatívna kontextová technológia, od ktorej závisí práca robotov. Tento systém je úplne pripravený na začatie práce v továrňach. Môže to výrazne zvýšiť produktivitu pracovného toku, pretože teraz budú roboty schopné rozpoznať obrysy a siluety zamestnancov. Podľa štatistík je táto tichá technológia považovaná za najúspešnejší vývoj v súčasnosti.

Skutočne, teraz, pod slovami „bezpečná práca robotov“. Znamenalo to nielen najnešťastnejší priebeh práce, ale aj jasné povedomie o všetkých faktoroch a situácii okolo. Od robotov sa tiež vyžaduje, aby videli, čo človek urobí s konkrétnym objektom. Vďaka inovatívnemu systému budú automatizované stroje schopné dosiahnuť najvyšší stupeň vedomia a kontextového vnímania. A iba v tomto prípade sú roboty schopné komunikovať s ľuďmi, pomáhať im pri práci a byť absolútne v bezpečí. To všetko sa vývojom nového systému stalo oveľa ľahším, ľahším a lacnejším.

 Hlavný vývojár produktu tvrdí, že teraz je robot vďaka vytvorenému jedinečnému systému schopný rozpoznať zamestnancov, odlíšiť ich a vytvoriť plnohodnotný 3D obraz osoby, ktorá stojí pred ním.

 S takýmito údajmi sú autonómne systémy dokonca schopné identifikovať polohu a polohu, v ktorej pracovník stojí, s predikciou jeho ďalších pohybov. Toto všetko dokopy umožňuje robotovi lepšiu interakciu s ľuďmi vo výrobe. Zatiaľ čo staršie roboty mohli komunikovať s ľuďmi iba minimálne a jednoducho vypočítať kroky k objektu

 Podľa vývojárov potrebuje táto technológia vďaka zavedeniu AI oveľa menej výpočtov a výpočtov ako jej predchodcovia. Táto technológia sa úplne spolieha na systém prenosovej štúdie práce, ktorý je založený na princípe opakovaného použitia informácií získaných počas štúdie. To všetko sa deje pred nastavením robota na konkrétny softvér.

 Nedávna štúdia vedca z KTH Lihui Wanga dokazuje, že táto jedinečná technológia je vhodná nielen pre všetky parametre ISO, ale prekonáva aj cobotov z hľadiska bezpečnosti. A to je hlavný dôvod, prečo ich začať zavádzať do svetoznámych výrobných závodov.

 Koniec koncov, povedomie o samotnom kontexte už poskytuje viac produktivity a spoľahlivosti ako zastaraná jednorozmerná interakcia.

 Používanie zastaraných technológií a systémov vedie k zhoršeniu pracovného procesu, pre pracovníkov je ťažké pracovať s technológiou. To všetko výrazne spomaľuje pracovný tok.

 Dizajnéri porovnávajú kontextovú technológiu pre roboty a bezpilotné vozidlá, ktorá dokáže rozlíšiť farby semaforu a predvídať budúce zmeny. Aby nedošlo k úplnému zastaveniu vozidla, je systém schopný jednoducho spomaliť jeho pohyb, kým sa nerozsvieti správne svetlo. Predĺži sa tak životnosť brzdového systému a prevodovky.

 Na základe všetkých testov vykonaných na novej kontextovej technológii bolo možné zistiť, že to výrazne zlepší fungovanie autonómneho vybavenia a výrobu a urýchli všetky procesy.

 Napríklad v jednom z experimentov bol končatinu skutočnej osoby položený na dráhu ramena robota. Všetko sa to udialo čo najrýchlejšie a nečakane. Robot nebol zaskočený a svoju prácu nezastavil, dokázal vo svojom systéme premietnuť ďalšie trajektórie ľudského pohybu a pokračovať v práci bez zasahovania do zamestnanca.

 To všetko oprávnene poskytuje maximálnu bezpečnosť a tiež vám umožňuje definovať kontext montážnej lišty. Vývojári ponúkajú ešte viac bezpečnosti a minimalizácie kolízií v procese práce. 

Facebook TwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinPinterest Pin It