O produktoch a vývoji 

Slávna spoločnosť Coty, ktorá vytvára kozmetiku a spolupracuje s mnohými populárnymi značkami kozmetiky, ako sú Rimmel a CoverGirl, začala do svojej výroby zavádzať robotov. V jednej zo svojich tovární sa 8 ultrafunkčných robotov zaoberá balením výrobkov na práškových lisoch. Sú umiestnené na 4 pohyblivých vozíkoch. Toto drastické zlepšenie a prechod na mobilnejšiu výrobu by mohol znížiť náklady o pol milióna dolárov a zlepšiť pracovný tok a kvalitu produktu. 

Problémy 

Hlavným problémom, ktorý spomalil automatizačný proces, bola podľa Baublitza otázka schopnosti pracovať s veľkým počtom lisov súčasne. Nakoniec je ich vo výrobe 12. Manažér spoločnosti Coty Cosmetics videl v automatizácii pracovného toku niektoré výhody. Pomôže to zvýšiť produktivitu práce, znížiť možnosť výroby chybného tovaru. Navyše to pomôže urýchliť pracovný proces a znížiť pracovné zaťaženie zamestnancov spoločnosti. Tu sa kládol počiatočný dôraz pri plánovaní zavedenia robotiky do výroby spoločnosti Coty. V tom čase, bohužiaľ, neexistovala vhodná technológia, ktorá by bola užitočná pre veľkú a zložitú technológiu. Vedenie spoločnosti sa nezastavilo pri tomto pokuse o modernizáciu výroby, s prosbou o pomoc sa obrátili na zakladateľa spoločnosti Sydorko Automation. Poukázal na to, že najdôležitejšou vecou pri navrhovaní obrovského automatizovaného systému je vytvorenie prenosnej a funkčnej technológie, ktorá si poradí s danými úlohami. Zároveň by náklady na vývoj nemali byť neúmerne vysoké. Preto bola predstava umiestnenia robota na všetkých dvadsať lisov úplne nevhodná. Ale ani presun objemných robotov po celom závode nebol najlepšou voľbou. 

Rozhodnutie

V spoločnosti Universal Robots bolo rozhodnuté prejsť na automatizáciu. Sydorko hovorí, že platforma je ideálna na chodenie v tímovej práci, ich použitie je celkom jednoduché a pohodlné. Tento systém je vybavený zbernými schopnosťami „godets“, čo sú železné stojany, na ktoré sa umiestňuje prášková kozmetika. Systém ich umiestni na stojany v zabalených škatuliach a nasmeruje ich do špeciálnej priehradky, kde prebieha spracovanie. Počas vytvárania produktu prášok prechádza cez galety, ktoré sú stlačené pod hlavou tvarovača Cognex 3D. To všetko je potrebné na uskutočnenie štúdie o pracovnej ploche, ako aj na výpočet množstva prášku na podnose. Po tom, čo gaťky prešli všetkými kontrolami a sú v uspokojivom stave, UR3 ich zhromaždí a sploští na palete. Keď je celá paleta plná, cobot ho vyberie a prenesie do špeciálneho kontajnera. Kobot UR5 sa potom presunie tam, kde sú prázdne palety. Berie ich po jednom a prenáša do určeného skladovacieho priestoru. Potom systém čaká na príchod ďalšieho zásobníka, aby mohol pokračovať v práci. 

Ultramoderní a pohodlní coboti môžu rýchlo prechádzať z jedného procesu na druhý. Hodia sa na všetky druhy jedál. Teraz je tu príležitosť pracovať s rôznymi formami diskov a uviesť do života viac ako tucet receptov a spôsobov výroby produktov. K dispozícii sú okrúhle, štvorcové a iné podnosy, ktoré majú rôznu hrúbku. Tiež rôznych hrúbok a hmotností. z lisov jeden alebo dva naraz. Majú okamžitú úpravu doby chodu a tiež umožňujú pri tvorbe produktu pracovať s viac ako dvadsiatimi receptami. Coty dokázala pripojiť koboty k všetkým svojim existujúcim mobilným vozíkom, ktoré sa môžu pohybovať vesmírom. To umožňuje softvér Universal Robots. Vedenie spoločnosti tvrdí, že to všetko je oveľa pohodlnejšie a jednoduchšie ako nákup 12 automatizovaných staníc. Vďaka tomuto usporiadaniu bolo možné splniť všetky želania a potreby spoločnosti bez ďalších nákladov. Prístupnosť, jednoduchosť a prenosnosť sú hlavnými pozitívnymi vlastnosťami rozvoja. Ak chcete nakonfigurovať a spustiť systém, musíte stráviť iba 15 minút, čo zahŕňa aj okamih zapnutia robota, jeho zmiešanie a inštaláciu. 

Optimalizáciou pracovného toku bude spoločnosť schopná ušetriť takmer 500 000 dolárov. Je to veľmi dobrá investícia. Okrem zisku bude Coty schopná postarať sa o svojich zamestnancov. Koniec koncov, teraz budú automatizované stroje pracovať na procesoch, ktoré sú ťažké a škodlivé pre ľudské telo. Zamestnanci budú môcť robiť ďalšie užitočné veci bez poškodenia spoločnosti. Vedenie uvádza, že akvizíciou cobotov bola spoločnosť schopná reštrukturalizovať svoju prácu a optimalizovať svoj harmonogram. Roboty budú plne nasadené (nepretržitá práca v 3zmennej prevádzke), čo ľuďom skráti pracovný čas. Zlepší sa tým kvalita práce z dôvodu malého pracovného zaťaženia pracovníkov, ktorí nemôžu potešiť všetkých. Baublitz okrem toho uvádza, že do robotických buniek bude zabudovaný riadiaci systém. Predtým to robili pracovníci, teraz ich môžu nahradiť coboti. Zamestnanci samozrejme budú môcť zasahovať do procesu overovania a vykonávať úpravy. 

Spoľahlivosť a bezpečnosť 

Aj pri takto rýchlej a kvalitne vykonanej práci je bezpečnosť systému na prvom mieste. Automatizované stroje Colla sú navrhnuté pre čo najbezpečnejšiu interakciu so zamestnancami. Spoločnosť samozrejme musela vynaložiť dostatočné úsilie na vytvorenie jedinečného systému, ktorý kombinuje kvalitu, rýchlosť a bezpečnú komunikáciu. Takže bolo rozhodnuté vytvoriť malé ploty a záclony medzi robotníkmi a robotikou. Vďaka tomu môžu roboty zapnúť režim bezpečnej interakcie s ľuďmi a prepnúť na nižšiu rýchlosť so zamestnancom v miestnosti. Ale ihneď potom, čo pracovník opustí areál, zariadenie pokračuje v práci čo najrýchlejšie pre seba. Práve kvôli schopnosti ovládať rýchlosť práce a činnosti robotov dal vývojár prednosť systému Coty Universal Robots a nie inému. Napríklad, typický priemyselný robot potrebuje na svoju úplnú prevádzku 480 voltov, zatiaľ čo vozíky Coty pracujú na 110 voltov. Pre samotných pracovníkov je oveľa bezpečnejšie premiestňovať také vozíky bez toho, aby riskovali život. K ich výhodám môžete pridať aj váhu a veľkosť. 

Zavedenie inovatívnych technológií a spoločná práca je kľúčom k úspešnej propagácii spoločnosti. Po úspešnom nastavení technológie kobotov bola k dispozícii ich kontrola zvnútra, na diaľku. V prípade problémov alebo sporných bodov bude spoločnosť môcť kedykoľvek kontaktovať integrátora a chybu opraviť. Vďaka spoľahlivým a úspešným robotickým technológiám však budú pracovníci vo väčšine prípadov schopní vyriešiť všetky problémy sami.

Facebook TwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinPinterest Pin It