5 možností, ako môžu samostatné mobilné roboty zmeniť úložisko
5 možností, ako môžu samostatné mobilné roboty zmeniť úložisko

Samostatné mobilné roboty sú inteligentné stroje schopné samostatného pohybu, prechodu z jedného objektu do druhého bez ľudského zásahu. V skladoch sa cítia príjemne, pretože sú dobre orientovaní v priestore. Samostatní mobilní roboti sa spoliehajú na špeciálne zariadenia, navigátory a mapy, ktoré dokážu reprodukovať imitáciu okolitého priestoru, aby prekonali viditeľné prekážky a úspešne sa pohybovali po cestách areálu. Už nepotrebujete špeciálne stopy robota alebo magnetické pruhy.

Hlavnými plusmi a charakteristickými vlastnosťami autonómnych mobilných robotov je ich multifunkčnosť a perfektné zvládnutie viacerých úloh súčasne.

Sú naprogramovaní tak, aby plnili objednávky, prepravovali výrobky, uskutočňovali strategické výbery, hodnotili riadenie a pomáhali pracovníkom pri plnení ich priamych úloh. Ďalej sa môžete oboznámiť s rôznymi metódami, pomocou ktorých môžu samostatné mobilné roboty meniť a vylepšovať pracovné procesy v sklade.

1. Rýchly pohyb

Priemerný pracovník skladu zvyčajne strávi pomerne veľa času konkrétnou úlohou z dôvodu času stráveného prechádzaním celým skladom. Zamestnanec musí najskôr ísť na samotné miesto zberu, potom určiť požadovaný produkt, zohnať ho a znova sa vrátiť k triediacim miestam.

V súčasnosti môžu spolupracujúce autonómne mobilné roboty zdvojnásobiť efektivitu práce a urýchliť proces vykonávania úlohy. To všetko je možné vďaka dobre zavedenej automatizácii pohybu z miesta triedenia na miesto balenia, distribúcie a expedície.

Roboti úspešne zhromažďujú produkty pre dve rôzne objednávky v jednej jazde, čo výrazne urýchľuje pracovný proces a pomáha pracovníkom skladu. Čím menej jázd robot urobí, tým rýchlejší bude proces triedenia, menšia únava a percento chýb pri odosielaní tovaru. Nie je tiež dôležité, že používanie virtuálnej inteligencie môže znížiť pravdepodobnosť nehôd na pracovisku. Samostatné mobilné roboty majú vlastnosť výpočtu a sledovania vylepšených spôsobov zhromažďovania produktov. To je veľmi užitočné a dôležité pre zjednodušenie metód plošného a stredného zberu.

2. Jednoduchý proces zavedenia automatizácie do pracovného procesu

AMR má veľkú výhodu oproti dopravníku a iným podobným automatizačným systémom, pretože sú veľmi mobilné a ľahko ovládateľné. Ľahko môžu robiť obraty zo skladov a plniť body objednávok. To výrazne ušetrí váš rozpočet, pretože aby roboty fungovali, nebudete musieť nijako meniť alebo dopĺňať úlohy. Môžete ich ľahko nasadiť počas práce, pretože integrácia samostatných mobilných robotov vám do práce vôbec neprekáža.

3. Pracovná orientácia na presné a produktívne vykonávanie úloh

 Samostatné mobilné roboty sa oprávnene považujú za multifunkčné. Roboty môžu skrátiť čas zberu výrobkov tým, že ich presunú čo najrýchlejšie. Môžu tiež vykonávať kolaboratívneho robota, napríklad Chuck by 6 River Systems, pomáhať pracovníkom, cestovať do skladov výrobkov, ukazovať, ktoré položky je potrebné zvoliť, čím sa zvyšuje presnosť a produktivita zamestnancov skladu. Aby sa zabránilo chybám alebo nepresnostiam, ktoré môžu urobiť zamestnanci v dôsledku banálneho preťaženia alebo únavy, spoločnosť AMR uprednostňuje prácu a podobné úlohy zostavuje s cieľom zefektívniť prácu a rýchlosť jej dokončenia.

4. Možnosť znížiť náklady na automatizáciu

Implementácia autonómnych mobilných robotov je celkom možná bez veľkých nákladov a celkovej zmeny v štruktúre skladu a triediacich zariadení. Aj tie firmy, ktoré nemajú impozantné množstvo peňazí, si môžu dovoliť túto automatizáciu a využívať všetky výhody robotickej technológie na prepravu a vykonávanie rôznych objednávok.

Samostatné mobilné roboty pri svojej práci používajú mapy na pohyb po skladových priestoroch. Môžu sa pohybovať na rôznych poschodiach a úspešne prekonávať prekážky na svojej ceste. Preto sa vedenie už nemusí obávať potreby nákupu špeciálnych magnetických prúžkov alebo stôp na integráciu robotov do pracovného toku. Automatizácia tak nenarúša obvyklú pracovnú rutinu, neruší zamestnancov a nespôsobuje ďalšie problémy. Integrácia AMR nie je taká nákladná, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať, a vďaka maximálnej mobilite bolo možné ich ľahko presunúť k rôznym objektom.

5. Priorita ľudskej duševnej práce

Vďaka použitiu inovatívnych metód vo svojej práci majú zamestnanci skladu viac času na riešenie dôležitejších úloh, ktoré si vyžadujú čas a ponorenie, namiesto toho, aby trávili dlhé hodiny chodením po sklade hľadaním a prepravou potrebných výrobkov. Namiesto toho to budú robiť autonómne mobilné roboty, ktoré sú naprogramované tak, aby pomáhali pracovníkom plniť ich úlohy. Môžu nájsť a prekonať pohodlné trasy, ktoré nepotrebujú tráviť veľa času. Vďaka svojej rýchlej práci udávajú tempo zamestnancom spoločnosti, ktorí sa snažia držať krok so špecialistami. Vysoko funkčné AMR sú schopné zvládnuť širokú škálu úloh. Môžete naprogramovať niektoré stroje na dodanie tovaru alebo na pomoc ľuďom pri plnení ich úloh.

Niet pochýb o tom, že autonómne mobilné roboty môžu zvýšiť produktivitu a znížiť náklady na pracovnú silu. To všetko nezávisí od úloh, ktoré kladie spoločnosť a vedenie, automatizované stroje si poradia s rôznymi činnosťami.

Facebook TwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinPinterest Pin It