Vďaka tejto dlho očakávanej priemyselnej udalosti sa bude môcť flotila robotov novej generácie pohybovať po mestských chodníkoch istejšie a produktívnejšie. Spoločnosť Serve Robotics v januári oznámila uvedenie autonómnych doručovacích robotov novej generácie, čím sa stala prvým výrobcom, ktorý doručuje komerčné objednávky na úrovni autonómie 4. 

Táto udalosť dokazuje, že najnovší robot od spoločnosti Serve Robotics dokáže pracovať bez ľudského zásahu a spoliehať sa na zabudované schopnosti pre bezpečnú prevádzku. Je to prvý výsledok takmer päťročnej práce odborníkov spoločnosti Serve Robotics v tomto odvetví a predstavuje významný krok vpred v oblasti autonómnych vozidiel, ktorý výrazne znižuje prekážky autonómneho doručovania v priemyselnom meradle.

Roboty spoločnosti obsahujú komplexné technológie, ktoré zaručujú maximálnu bezpečnosť vďaka použitiu viacvrstvových redundantných systémov pre kritické navigačné funkcie. Zahŕňa rôzne senzory - napríklad aktívne (lidar a ultrazvuk) a pasívne (kamery) - na bezpečný pohyb po frekventovaných mestských chodníkoch. Na dosiahnutie tohto cieľa musela spoločnosť Serve Robotics vytvoriť mnoho špičkových funkcií na trhu, ako napríklad systém automatického núdzového brzdenia, systém predchádzania kolíziám vozidiel a spoľahlivé mechanické brzdenie. 

Podľa spoločnosti sú tieto roboty úplne autonómne. Na doručovanie zásielok nepotrebujú vôbec žiadnu ľudskú asistenciu.

Vďaka tomuto technickému a obchodnému vývoju sa začína realizovať celý rozsah schopností robotických doručovateľov, vďaka čomu je doručovanie dostupné a stabilné.

Technický úspech spoločnosti Serve bol dosiahnutý s podporou významných technologických partnerov vrátane spoločností NVIDIA (NASDAQ: NVDA) a Ouster (NYSE: OUST). Platforma NVIDIA Jetson pre robotiku a autonómne vozidlá obsahuje výpočtové procesy s umelou inteligenciou, ktoré umožňujú robotom Serve porozumieť ich zložitému prostrediu v reálnom čase. Senzory lidar spoločnosti Ouster predstavujú kompaktnú, ľahkú a energeticky úspornú technológiu snímania, ktorá umožňuje robotom spoľahlivo sa riadiť.

Spoločnosť Serve Robotics vykonala niekoľko desiatok tisíc dodávok v Los Angeles. Jej flotila robotov najnovšej generácie zabezpečí expanziu do ďalších regiónov, keďže v roku 2022 plánuje spustiť donáškovú službu pre Uber Eats a ďalších partnerov.

Serve Robotics buduje budúcnosť spoľahlivého autonómneho doručovania.

Spoločnosť vyvíja a prevádzkuje bezemisné roboty, ktoré obsluhujú zákazníkov na verejnosti, predovšetkým v oblasti rozvozu jedla. Ako robotická divízia spoločnosti Postmates, založená v roku 2017, si spoločnosť Serve stanovila za cieľ vyvinúť doručovacie roboty, ktoré potešia zákazníkov, poskytnú spoľahlivých dodávateľov a znížia emisie do životného prostredia na nulu. O päť rokov neskôr samojazdiace roboty spoločnosti uskutočnili niekoľko desiatok tisíc úspešných bezkontaktných doručení v Los Angeles a San Franciscu. Po tom, ako sa spoločnosť Serve vo februári 2021 oddelila ako nezávislá spoločnosť, ju podporila firemná odnož rizikového kapitálu spoločnosti Uber, spoločnosti 7-Eleven a Delivery Hero a ďalší globálni investori. Spoločnosť Serve uzavrela niekoľko obchodných dohôd a rozširuje svoju partnerskú platformu.

Na jedno nabitie dokážu roboty prepraviť až 50 libier (18,7 kg) na vzdialenosť 25 míľ (40,2 km). V nákladnom priestore sa nachádzajú predmety, ktoré sa dajú otvoriť pomocou aplikácie v telefóne alebo hesla.

Spoločnosť Serve Robotics je prvou firmou, ktorá komerčne využíva autonómne vozidlá s úrovňou 4.

 

Facebook TwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinPinterest Pin It