Spoločnosť General Motors predstavila koncept lietajúceho auta
Spoločnosť General Motors predstavila koncept lietajúceho auta

Americký koncern General Motors predstavil koncept lietajúceho automobilu a elektrického raketoplánu Cadillac. Prezentácie oboch nových produktov sa konali na výročnej výstave elektroniky CES-2021 v online formáte. 

Podľa hlavného dizajnéra GM Michaela Simcoeho je účelom prezentácie ukázať svetu, ako by mohla autonómia a luxus Cadillacu vyzerať v nie príliš vzdialenej budúcnosti, kde záleží na čase a pohodlí. Podľa GM by mal byť elektrický raketoplán plne samoriadiaci minivan bez tradičných pedálov a volantov.

Koncepčná „kapsula“ je vybavená špecifickým panelovým systémom s výklopnými dverami, koženou pohovkou v kabíne a celým radom biometrických senzorov schopných čítať vitálne znaky cestujúcich, nastavovať teplotu, svetlo, pachy a ďalšie parametre tak, aby ich. 

Druhou a pravdepodobne hlavnou novinkou - lietajúcim autom - je jednomiestny dron so štyrmi vrtuľami, ktorý dokáže vertikálne vzlietať a pristávať a vo vzduchu akcelerovať na 90 km / h. Predná časť auta je úplne priehľadná. Absencia akýchkoľvek ovládacích prvkov opäť naznačuje, že budete musieť upraviť rýchlosť a nastaviť trasu nejakým alternatívnym spôsobom. Zástupcovia spoločnosti General Motors nám o tom povedia neskôr. Výnimočnosť automobilov spočíva v tom, že sa čoskoro stanú realitou. 

Podľa hlavného dizajnéra spoločnosti General Motors Michaela Simcoea tieto koncepty spôsobia revolúciu v spôsobe uvažovania ľudí o mestskom pohybe. Je potrebné poznamenať, že automobily sú určené pre jednu osobu. Pripomeňme, že posledným takýmto projektom (lietajúce auto) bolo prúdové hyperauto Lanciare od talianskej spoločnosti Firenze. Bude možné objednať súčasné vozidlo schopné jedinečného vozidla schopného zrýchliť až na 800 km / h za minimálne 6 miliónov dolárov alebo 442 miliónov rubľov. Na prezentácii sa tiež oznamuje uvedenie novej obchodnej línie BrightDrop na výrobu elektromobilov, softvéru a poskytovania služieb na zlepšenie logistiky (na začiatku - pre zákazníkov v USA a Kanade, a potom, čo sa čipov týka) . Spoločnosť BrightDrop plánuje uviesť na trh elektrické nákladné vozidlá EV600. FedEx Express bude ich prvým zákazníkom. Dostane prvú tohtoročnú várku automobilov. Ostatní zákazníci si budú môcť kúpiť model EV600 od začiatku roku 2022 a spoločnosť BrightDrop bude tiež vyrábať elektrické palety EP1 na presun balíkov a tovaru na krátke vzdialenosti. Napríklad od auta k dverám zákazníka. Mimochodom, výkonný riaditeľ spoločnosti GM pre globálny vývoj produktov uviedol, že koncern spolupracuje so všetkými najlepšími start-upmi v oblasti batériových technológií na dosiahnutie alebo prekonanie úrovne Tesly.

Facebook TwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinPinterest Pin It