Vozidlá odporúčala spoločnosť Toyota Forklift. Predstavila ho ako vozidlá s vlastnou vládou, vyvinuté v spolupráci so spoločnosťami Toyota Advanced Logistics a Bastian Solutions.

Prvý stroj dostal názov „Center-Controlled Rider“. Druhá sa volá „Core Tow Tractor Automated Forklifts“. Oba sú vhodné na použitie v skladoch na rôzne účely. Je vhodné zabezpečiť distribučné centrá vo veľkých obchodoch, kde sa na dokončenie balenia tovaru nevyžaduje špeciálny dohľad špecialistov. Tieto dva stroje sú ideálne na opakované a štandardizované akcie.

V zariadeniach je zabudovaný softvér ANT od spoločnosti BlueBotics.

Tento softvér je populárny na integráciu do zariadení podobných automatizovaným vysokozdvižným vozíkom. Aj keď sa obe vozidlá považujú za samohybné vozíky, stále majú oveľa autonómnejšiu funkčnosť.

Technológia mechanizovaných vozidiel sa vyvíja každý deň. V skladoch sa často používajú koľajnicové systémy, ktoré výrazne zjednodušujú prácu a skracujú čas potrebný na jej dokončenie. Technológia však ďalej pokročila a je zabudovaná do vysokozdvižných vozíkov a paliet, čo zvyšuje efektivitu operácií nakladania a vykladania. 

Toyota je presvedčená, že AGV má veľkú šancu na popularitu vďaka zníženej zložitosti operácií kontroly materiálu pri integrácii týchto technológií do rozsiahlych skladov.

Spoločnosť čoraz viac priťahuje investorov spojených so skladom, aby ich motivovala investovať do automatizovaného systému vysokozdvižných vozíkov z tohto dôvodu. Na základe toho Toyota predstavuje svoje varianty vozidiel na manipuláciu s nákladom bez potreby ľudských vodičov.

Spoločnosť sa zatiaľ sústredila na tri hlavné kategórie:

1. VGV sú vozidlá s vizuálnym vedením. Nákladné vozidlá ich zastupujú (napr. Pallet Truck VGV a Tugger VGV od spoločnosti Bastian Solutions). Tieto zariadenia možno ľahko integrovať do takmer akejkoľvek infraštruktúry. Sú schopní zostaviť mapu miestností pomocou technológie 3D modelovania, čo vám umožní vyhnúť sa ručnej alebo drôtenej jazde. 

2. Autá, ktoré nepotrebujú ovládač, môžu byť drôtové, rádiofrekvenčné a páskové stroje. Na pohyb využívajú vopred vyznačené cesty v poli areálu. Tieto cesty môžu byť buď zabudované do podlahy, alebo na ňu prilepené. 

3. Vozidlá s laserovým dronom môžu ľahšie a diskrétnejšie preniknúť do skladov. Na pohyb používajú systém pevných bodov. Určujú to vďaka zabudovaným laserom. Keď ich nájdu, začnú sa uberať správnym smerom.

Facebook TwitterGoogle BookmarksRedditLinkedinPinterest Pin It